Innsamling

Vi tar imot frukt og bær fra hager og overskuddslager.

Innlevering av råvarer fra privatpersoner betales per kilo i form av produkter fra produksjonen.

Om det ønskes en egen produksjon av din levering, kan dette også avtales.

I 2022 kan du igjen levere inn moden frukt og bær.

Vi gleder oss til å se deg! 

Dato for åpning av mottak legges ut når det nærmer seg.

Følg med på  vår Facebook og Instagram.

Mottak i praksis:

MEDIO MAI – OKTOBER: MAN-FRE KL 15-18

Bær Mottaket ligger i Gartnerimyra 35 Grimstad. 

Vi registrerer alle våre leverandører og behøver minimum:

NAVN, ADRESSE, EPOST, TELEFONNUMMER

Vi ber også om at leverandør/sanker kan opplyse om når tid bærene ble høstet, og plukkeområde. Du behøver ikke være mer spesifikk enn “Reddal”, landvik” eller “Fevik”. Osv.

Alle leverandører får sitt eget registreringsnummer som oppgis ved levering. Dette for å sikre historikk og anonymitet. Du vil på forespørsel motta en utskrift med dine registrerte opplysninger samt historikk for inneværende år.

Råvarer:

Vi tar imot alle typer bær, grønnsaker og frukt.

Nedenfor er det litt informasjon om de mest vanlige råvarene.

Ta gjerne kontakt for andre typer på forespørsel.

Tilgodelapp:

Leverer du frukt og bær til Ærlig Mad får du en tilgodelapp. Den kan fritt benyttes til å løse inn produkter fra oss. 

Vi vil på sikt se om vi kan få til en ordning der vi kan betale ut kontant ved levering fra frukt og bær opp til en sum på 4000 kr som er grensen for skattefri betaling av natur og hageprodukter.

For bedrifter som sender faktura, gjelder egne regler.

Har du et firma og ønsker å levere til oss, ta kontakt for en hyggelig prat!

Vi kjøper i dag opp 2. sortering av bær og frukt fra en håndfull lokale aktører i Grimstad, Noe vi er svært stolte og glade for å få muligheten til, og sikrer en større utnyttelse av råvarene i distriktet.

Bær

Rips

Informasjon om åpningstider i bærsesong ligger på førstesiden. Rips som leveres til pressing må være modne og fri for blader og kvister. Bærene skal plukkes 3 uker etter at de har blitt røde. Da er de modne. Den tynne stilken som bærene henger på kan følge med. Bærene må være friske og nyplukkede, senest dagen før. De kan gjerne leveres i egen emballasje som du får med tilbake. Vi betaler 25kr/kg til hageeiere som leverer inn.

Solbær

Informasjon om åpningstider i bærsesong ligger på førstesiden. Solbær som leveres til pressing må være modne og fri for blader og kvister. Den tynne stilken som bærene henger på kan følge med. Bærene må være friske og nyplukkede, senest dagen før. De kan gjerne leveres i egen emballasje som du får med tilbake. Vi betaler 25 kr/kg til hageeiere som leverer inn.

Bringebær

Informasjon om åpningstider i bærsesong ligger på førstesiden. Bringebær som skal leveres til pressing må være modne og fri for blader. Bringebær kan leveres frossen. Vi betaler 34 kr/kg til hageeiere som leverer inn.

Blåbær

Bærene trenger ikke å være renset, men kvister må ikke forekomme. For foretak gjelder egne priser og egne avtaler. Levering av større kvantum (som overstiger kr 4000 pr. år Skatteetaten) skal avtales på forhånd og faktureres oss i etterkant og iht. utskrevet veieseddel. Egenerklæringsskjema skal fylles ut ved levering. Pris/kg 27 kr.

Rabarbra

Levering av rabarbra: Dato for åpning av rabarbramottak er 1. juni. Siste dag for innlevering blir 23. juni. Vi tar normalt imot rabarbra de 3 første ukene i juni, på grunn av kvalitet.

Blir rabarbraen høstet før 23. Juni, kan vi også ta i mot rabarbra for press når plantene igjen gir nye skudd på sensommeren.

Rabarbraen skal leveres ferskhøstet. Skjær av rotknoll og blader før innlevering. Vi ser helst at rabarbraen leveres løst og ikke buntes eller pakkes inn. Vi presser rabarbra kun av 1. Høsting, men produserer syltetøy på 2. Høsting.

Frossen rabarbra mottas ikke. Vi betaler 15 kr/kg.

Ønsker du å levere råvarer?